друкувати


99 багатодітним матерям Івано-Франківщини присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-09 03:00:41

Відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича №120 від 26 січня 2011 року, «за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку» 99 багатодітним матерям з Івано-Франківщини присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Серед нових прикарпатських героїнь - Оксана Білинець, мати 16-ти дітей з с.Підгір′я Богородчанського району; Марія Никорак з Космача Косівського району, яка виховує 12 дітей; мати 11-ти дітей Катерина Боднар з с.Красна Надвірнянського району та Олена Дзебчук з с.Зелена цього ж району, яка народила та виховує 10 дітей; Стефанія Козак, мати 10-ти дітей з с.Жуків Тлумацького району та багато-багато інших.

Довідково: Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку 5 та більше дітей; створили сприятливі умови для здобуття ними загальної середньої освіти, сприяли розвитку творчих здібностей дітей, готували їх до самостійного життя і праці. Почесне звання передбачає виплату жінкам одноразової грошової винагороди.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА