друкувати


Операція «Зимовий курорт» в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-07 11:15:50

З грудня 2010 року на виконання розпорядження ДПА України від 27.11.10р. №242-р проводиться профілактична операція «Зимовий курорт».

Працівниками підрозділів інспекції проведено 59 перевірок (з яких - 4 планові) суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у місцях пов‘язаних з масовим відпочинком людей, в тому числі щодо дотримання законодавства при розрахунках у готівковій формі. За наслідками цих перевірок з часу проведення операції «Зимовий курорт» донараховано 233,9 тис. грн, з них 62,6 тис. грн у січні, сплачено до бюджету 200,3 тис.грн.

Вилучено товарів з незаконного обігу на суму 104 тис. грн.

Зокрема, в одному з інтернет - кафе вилучено комп‘ютери, з встановленим програмним забезпеченням, які надавали доступ до азартних ігор з можливістю роботи ставки через мережу Інтернет та отримувати виграші ( це системні блоки комп‘ютерів в кількості 16 шт. вартістю близько 60 тис. грн).

Окрім того, фахівці виявили ряд порушень, зокрема зафіксували порушення обігу готівки, а саме невідповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків, відсутність щоденних фіскальних звітів тощо. У результаті до порушників застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 51,5 тис. грн, які вже надійшли до бюджету. Складено 31 протокол про адмінпорушення на суму - 2,1 тис. грн.

В ході контрольно-перевірочних заходів виявлено 11 осіб незареєстрованих належним чином роботодавцями.

Складено 3 адмінпротоколи по ст.164 КУпАП (виявлено особи без державної реєстрації) на Центральному ринку в м.Коломия.

Джерело: Коломийська ОДПІ