друкувати


На Івано-Франківщині відбулися літні обласні юнацькі ігри з дзюдо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-07 12:00:11

У суботу, 5 лютого, у надвірнянському спорткомплексі СДЮШОР "Нафтохімік Прикарпаття" змагалися молоді дзюдоїсти Прикарпаття. Відбувалися VI юнацькі літні спортивні ігри області з дзюдо.

Кореспондент sport.if.ua побував на змаганнях та поспілкувався з організаторами та гостями.

"До нас з’їхалося дуже багато команд, — говорить заслужений тренер України Євген Боднарук. — Приємно відзначити, що команда Коломиї, яка близько 10 років не брала участі у змаганнях з дзюдо, нині знайшла можливість приїхати до нас і позмагатися".

Загалом у події взяли участь близько 120 спортсменів. Своїх представників делегували Рожнятів, Тисмениця, Косів, Верховина, Городенка, Тлумач, Калуш, Івано-Франківськ, і звісно, Надвірна. Серед гостей змагань були голова профкому ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" Ігор Скорупський, голова Надвірнянської районної ради Василь Попович, заслужений майстер спорту, триразова чемпіонка світу з самбо, дворазова чемпіонка Європи по молоді з дзюдо Марія Семенюк та майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка світу з дзюдо серед поліцейських Віра Пінчук.

"Це юнацькі змагання, діти хвилюються, тому хотілося б активнішої глядацької підтримки, — каже Євген Боднарук, — Відзначу, що, у змаганнях беруть участь вже достатньо відомі спортсмени, чемпіони України Анна Тимків, Давид Харебава. Разом з ними багато дітей вийдуть на килим вперше і нам як тренерам буде дуже цікаво подивитися і знайти нові обдарування. У цьому є своєрідна родзинка сьогоднішніх змагань".

"Надзвичайно приємно бути на Надвірнянщині при проведенні цих юнацьких змагань. Кожен такий турнір — це своєрідна репетиція до більш серйозних республіканських та міжнародних випробувань, — розповідає перший заступник начальника головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Михайло Марцинюк. — Надвірнянщина є кузнею кадрів для олімпійських та не олімпійських видів спорту. Це видно по сьогоднішньому суддівському складу, де немає спортсменів з меншими здобутками, ніж чемпіон України чи Європи".

Напередодні в Івано-Франківську відбулася колегія управління спорту. Як каже Марцинюк, за підсумками V юнацьких спортивних ігор України, СДЮШОР "Нафтохімік Прикарпаття" зайняла перше місце серед шкіл Івано-Франківської області, а Надвірнянський район зайняв друге місце з олімпійських та не олімпійських видах спорту.

Вже 12 лютого переможці надвірнянських змагань відправляться до Луцька. Там відбудуться VI юнацькі літні спортивні ігри України з дзюдо.