друкувати


Керівники Івано-Франківської облради відвідали Богородчанський район

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-03 12:15:38

2 лютого 2011 року голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій та заступник голови обласної ради Остап Дзеса відвідали Богородчанський район.

Метою чергової робочої поїздки, які започатковані керівництвом обласної ради, було ознайомлення з об’єктами, які пропонується включити в програму соціально-економічного розвитку для виділення коштів на ці об’єкти з обласного бюджету.

“Найголовніше – на власні очі побачити, що робиться в конкретних населених пунктах, для того, щоб приймати остаточні рішення. Обласний бюджет не безмежний, тому треба вибирати пріоритети”, – сказав голова обласної ради Олександр Сич.

В Богородчанському районі керівники обласної ради в супроводі представників місцевої влади ознайомилися з проблемами Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, станом реконструкції очисних споруд в селі Дзвиняч і перспективою відкриття дитячого садка у цьому селі. В Солотвині оглянули незавершене будівництво школи-ліцею, а в селах Раковець і Кривець відвідали сільські школи, які знаходяться в непристосованих приміщеннях, а умови для навчання дітей вкрай незадовільні.

“Такі раритетні і доісторичні школи, які ми бачили в селах Раківець і Кривець Богородчанського району – це вже пережиток глибокого минулого і вони не можуть виконувати свого завдання. Тому  ми будемо працювати над тим, щоб та субвенція, яка буде йти з державного бюджету, була направлена і на ці села, для будівництва у них нових, сучасних шкіл”, - сказав Олександр Сич.

Також керівники обласної ради ознайомилися з проблемами газифікації села Пороги, реконструкцією клубу під дитячий садок в селі Гута, перспективою будівництва підвідного газопроводу в селі Космач та відкриття дитячих дошкільних закладів в селах Старуня та Грабовець.

Керівництво обласної ради планує відвідати всі райони Івано-Франківської області і детально ознайомитися з проблемними питаннями для їх можливого врахування при затвердженні програми соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини на 2011 рік.

Джерело: www.orada.if.ua