друкувати


Делегація румунського міста Тигру-Лепуш з дружнім візитом відвідала Долину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-03 01:00:48

Делегація невеличкого румунського міста Тигру-Лепуш з дружнім візитом відвідала Долину. Протягом двох днів гості обговорили з керівництвом Долинської міської ради потенційні можливості майбутньої співпраці.

Міський голова Долини Володимир Гаразд ознайомив румунських друзів зі стратегією розвитку міста, його інфраструктурою, соціально-економічними та культурними пріоритетами, житлово-комунальним господарством, основними сферами підприємницької діяльності та малого бізнесу.

У результаті візиту було погоджено план співпраці між містами на 2011 рік та підготовлено проект угоди про співпрацю, яку невдовзі планують підписати.

Тигру-Лепуш — невелике містечко в повіті Марамуреш (Румунія). Адміністративно об’єднує власне місто та ряд малих приміських сіл. Населення – понад 13 тисяч осіб. З них 86% —румуни та близько 12% – угорці. Також у місті проживають роми, українці та німці. Місто відоме передусім тим, що в одному із приміських сіл – Рогіз розташована Церква Святих Архангелів, яка є одним із восьми дерев’яних церков Марамурешу, що входять до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК