друкувати


Гран-прі Івана Яригіна видалося доволі непростим для прикарпатських спортсменок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-02 12:00:30

У російському Красноярську завершився престижний міжнародний турнір Гран-прі Івана Яригіна. Позмагатися зібралися близько 300 найсильніших борців з усього світу.

Як повідомляв sport.if.ua, у цьому змаганні взяли участь дві прикарпатські борчині з Калуша Ірина Харів та Мар’яна Квятковська. Наш кореспондент поспілкувався зі спортсменками про їхній виступ на сибірських килимах.

Ірина Харів вперше брала участь у турнірах Гран-прі. Початок став доволі успішним. Після чотирьох сутичок наша спортсменка змогла вибороти бронзову медаль у категорії до 55 кг.

"Найважчою на турнірі була перша сутичка, — розповідає Ірина Харів. — Суперницею була монголка, з якою я зустрічалася на чемпіонаті світу в Москві. Перемогу вдалося здобути в трьох періодах".

Другою суперницею була теж монголка, її Харів теж пройшла. А от у третьому поєдинку за вихід у фінал наша краянка, на жаль, поступилася росіянці Ірині Кисель. За третє місце довелося зійтися з переможницею молодіжного чемпіонату Росії Яною Пермяковою, яка не витримала натиску Ірини Харів.

Не таким вдалим був виступ Мар’яни Квятковської у категорії до 63 кг. У першій сутичці наша спортсменка перемогла суперницю з Росії. А далі жереб звів Мар’яну з наддосвідченою японкою, олімпійською чемпіонкою та багаторазовою чемпіонкою світу Каорі Ічо, і вона поступилася представниці Країни сонця, що сходить. Не змогла Квятковська здолати і суперницю з Монголії у втішній сутичці.

Гран-прі Івана Яригіна видалося доволі непростим для наших спортсменок. Важкою була акліматизація на суворій сибірській землі та з різницею в часі у п’ять годин. Боротися довелося вже на третій день після прильоту, а це найважчий час акліматизації. Але як би там не було, Красноярськ вже позаду, і нині дівчата вже думають про майбутні старти. Найближче важливе випробування — чемпіонат України у Харкові 15-18 лютого.