друкувати


Підведено підсумки роботи Коломийської ОДПІ за 2010 рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-01 01:29:55

В Коломийській ОДПІ відбулася виробнича нарада, на якій підведено підсумки роботи за 2010 рік та визначено основні напрями роботи на поточний рік. Нарада проходила за участі першого заступника голови ДПА в Івано-Франківській області Летюка Василя Миколайовича.

Василь Миколайович відмітив, що Коломийська ОДПІ є однією з кращих податкових інспекцій в області, яка працює мобільно, злагоджено, професійно, на спільний позитивний результат. Інспекцією забезпечено надходження до місцевих бюджетів Коломийського району на 102,3 відсотки. Вжитими заходами забезпечено виконання доведеного Міністерством Фінансів першого кошику доходів бюджету м.Коломия.

Начальник Коломийсьої ОДПІ Світлана Олексіївна Лубоцька зазначила, що резервом збільшення надходжень є податковий борг, який складає на 01.01.11р. - 10,8 млн грн, вживаються заходи по його скороченню.

Контрольно перевірочними заходами в 2010 році додатково донараховано 4,7 млн грн, з яких 70 відс. надійшло до бюджету.

Виявлено 289 найманих працівників, які не оформлені належним чином працедавцями СГД - фізичними та юридичними особами. Залучено до державної реєстрації 189 громадян, сплачено податків в сумі 22,3 тис. грн.

Серед головних напрямів роботи на поточний рік відмічено підвищення якості обслуговування платників податків, проведення роз‘яснювальної роботи по застосуванню положень Податкового кодексу, покращення адміністрування податків, зборів та обов’язкових платежів, посилення роботи з підприємствами, що ухиляються від оподаткування, мінімізують податкові

зобов’язання, користуються послугами фіктивних фірм, підпадають під відпрацювання в рамках дії операції «Бюджет», основне завдання якої виявлення та припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання і стягнення в дохід держави податків.

В даний триває кампанія по декларуванню громадянами доходів отриманих в 2010 році та вживаються організаційні заходи для успішного її проведення.

Джерело: Коломийська ОДПІ