друкувати


На Івано-Франківщині передбачили 1,8 млн грн на галузь регулювання земельних відносин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-31 02:19:11

Незважаючи на оптимізацію видатків, як наслідок економічної кризи, на Івано-Франківщині органи місцевого самоврядування передбачили 1,8 млн гривень в своїх бюджетах на виконання заходів та робіт у галузі регулювання земельних відносин. У визначенні необхідності проведення тих чи інших робіт враховано і практичну сторону.

Добре розуміючи економічну ефективність та віддачу кожної вкладеної гривні у дані роботи, нагадаємо, що на Прикарпатті у результаті проведення нормативної грошової оцінки земель надходження до бюджетів збільшились втричі, понад 200 тис.грн направлено на коректуру даної оцінки.

Задля оптимізації землекористування та визначення вільних земельних ділянок для продажу на аукціонах левова частка коштів направлена на проведення інвентаризації земель (900 тис.грн), в тому числі повна інвентаризація двох міст обласного значення. А інвентаризація земель – це і їх розмежування. Серед інших важливих робіт для прикарпатської землі визначено встановлення меж населених пунктів, встановлення меж прибережних захисних смуг, межі об’єктів природно-заповідного фонду та інші.

Джерело: Головне управління Держкомзему у Івано-Франківській області