друкувати


В Коломиї проходить чемпіонат області з пауерліфтингу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-30 06:18:33

Вчора, 29 січня, у коломийському спорткомплексі "Локомотив" почався чемпіонат Івано-Франківської області з пауерліфтингу. На змагання забралися найсильніші пауерліфтери з усього Прикарпаття.

Кореспондент sport.if.ua побував у "Локомотиві" та поспілкувався з організаторами і учасниками.

Участь в обласному чемпіонаті беруть участь 45 учасників, розповів майстер спорту міжнародного класу, а нині заслужений тренер України Василь Оробець. Це вже п’ятий чемпіонат області і присвячений він пам’яті заслуженого працівника фізичної культури, заслуженого працівника "Укрзалізниці" Петра Федоровича. До слова, саме його ім’я носить коломийський ФСК "Локомотив".

"Кількість учасників обласного чемпіонату від року до року залишається приблизно однаковою, а от конкуренція збільшується, тому що підвищується майстерність наших спортсменів, — каже Василь Оробець. — У наших змаганнях беруть участь два майстри спорту міжнародного класу, п’ять майстрів спорту України, вісім кандидатів у майстри спорту".

На змаганні представлені команди Коломиї, Коломийського району, Городенки, Снятинського району, Галицького, Калуського, Косівського районів та міста Івано-Франківська. Тренер з Івано-Франківська Віталій Фіголь задоволений виступом своїх спортсменів. Оксана Тенюх буде готуватися до чемпіонату України, сподівається наставник на Юрія Карабіновича, Ігоря Бачевського. Як каже Фіголь, у підготовці до змагань допомогли міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та начальник міськпорткомітету Віталій Матешко.

На чемпіонат завітав міський голова Коломиї Ігор Слюзар. "Я вперше в житті на змаганні з пауерліфтингу. Прийшов подивитися, і повболівати за працівника нашого міськвиконкому, який сьогодні бере участь у цьому чемпіонаті, — розповів Слюзар. — Змагання вражають. Коли людина підіймає штангу 330 кг, розумієш, що це потужно".

Цьогорічний чемпіонат області проходить згідно з новими правилами світового пауерліфтингу, у нових вагових категоріях. Проте, за словами Василя Оробця, на виступ учасників це не має великого впливу: "Усі спортсмени знали про ці зміни і завчасно на тренуваннях підганяли свої результати до нових вагових категорій. Вже зараз ми маємо можливість виставити на чемпіонат України жіночу команду у повному складі".

Нагадаємо, чемпіонат України з пауерліфтингу відбудеться 22-28 лютого у Полтаві. А вже 12-13 березня у Коломиї на базі ФСК "Локомотив" планують провести Молодіжні ігри (1988, 1992-1993 роки народження), а 2-6 квітня кращі спортсмени представлятимуть нашу область на всеукраїнських змаганнях в Сумах.