друкувати


В Івано-Франківську вшановуватимуть пам’ять Героїв Крут

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-29 09:56:58

Вже традиційно, в січні, в місті Івано-Франківську відбуваються заходи присвячені пам’яті Героїв Крут.

День бою під Крутами врізався в свідомість та пам’ять нащадків, як день боротьби за власне право бути вільними.

Ця подія – трагедія всього українського народу...

29 січня 1918 року близько трьохсот юних захисників новоствореної УНР, які свідомо боролись за українську державність, і головне – вірили в цю ідею, прийняли героїчну смерть.

Сьогодні, згадуючи події 1918 року важко стримати сльози, та сила українського народу в Єдності та Пам’яті про героїчне минуле нашого народу. Саме тому, 28.01.2011 року в приміщенні Міського Народного дому відбулась година пам’яті “Крути – смолоскип у майбутнє”. Для участі в заході, працівники Міського Народного дому запросили учнів ЗОШ №25, які були вражені подвигом своїх однолітків. В програмі заходу прозвучали пісні, присвячені пам’яті Героїв Крут у виконанні барда Лесі Чайки, демонструвалися уривки із художньо-документальних фільмів про подвиг молодих студентів-гімназистів. А розповідь кандидата історичних наук Дрогобицького Ігоря Івановича про події 28-29 січня 1918 року захопила присутніх цікавими та невідомими історичними фактами. Також, в приміщенні Міського Народного дому розміщена книжкова виставка “Герої Крут”.

Учні, студенти та молодь, які були присутні на заході ще довго після його завершення з сумом обмінювались думками щодо бою під Крутами. А працівники Міського Народного дому раділи, що їхні зусилля не пройшли дарма.

Юні Герої здобули вільну Україну... загинувши в боротьбі за неї.

Джерело: www.mvk.if.ua