друкувати


Марія Матіос і Ростислав Держипільський вдячні Михайлу Вишиванюку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-29 01:00:48

Днями Івано-Франківський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Івана Франка з великим успіхом представив на сцені Київського національного театру ім. Івана Франка дві вистави за творами Марії Матіос «Солодка Даруся» та «Нація».

Після повернення з дводенних гастролей на Прикарпаття директор театру, заслужений артист України Ростислав Держипільський та відома письменниця Марія Матіос розповіли журналістам місцевих ЗМІ про свої враження від театральних виступів.

За словами Марії Матіос, те, що актори Івано-Франківського обласного муздрамтеатру вперше за 20 років виступали на першій сцені країни, є надзвичайно важливою подією. Ця подія була б просто неможливою, як прозвучало на прес-конференції, «якби не обласна державна адміністрація, яка виділила кошти на поїздку до Києва».

Письменниця та режисер висловили подяку голові облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку «за розуміння важливості такої поїздки та її значення для Прикарпаття загалом».

Гастролі у Києві, як наголосила Марія Матіос, відбувалися у межах презентації режисерської роботи Ростислава Держипільського, який є претендентом на отримання найпрестижнішої Державної премії імені Тараса Шевченка. В основі продемонстрованих столичному глядачеві вистав, переконана письменниця, «вічний сюжет про вибір людини у обставинах часу», тому, мовляв, вони такі актуальні та резонансні та викликають цікавість у глядачів різних соціальних прошарків і мовних середовищ.

У планах Марії Матіос на майбутнє – втілення сюжету повісті «Солодка Даруся» у кінострічці та театральні постановки нових творів, в тому числі й на сцені Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА