друкувати


«Солодка Даруся» і «Нація» франківців зірвали оплески киян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-28 09:15:45

На сцені Київського національного театру ім. Івана Франка з величезним успіхом завершилися дводенні гастролі Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

Франківці показали киянам та гостям української столиці диптих за творами Марії Матіос «Солодка Даруся» і «Нація» (уже втретє). Ці дві вистави у постановці заслуженого артиста України директора театру Ростислава Держипільського, котрий, до речі, шляхом таємного голосування Комітету з присудження Національної премії України ім. Тараса Шевченка вже пройшов до заключного туру, ще у 2008 році стали помітним явищем на українському театральному небосхилі.

Гастролі прикарпатських артистів до Києва відбулися за фінансової підтримки облдержадміністрації.
Січневим Розпорядженням №18 голови ОДА Михайла Вишиванюка управління культури ОДА профінансувало Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка 104 600 грн. за рахунок коштів, передбачених на проведення культурно-мистецьких заходів у 2011 році.

Завтра, 28 січня, об 11.00 в обласному муздрамтеатрі ім. Івана Франка - прес-конференція Ростислава Держипільського і Марії Матіос.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА