друкувати


До засудженого наркотики не потрапили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-26 03:00:32

З початку цього року на Івано-Франківщині міліція задокументувала 56 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, і вилучила понад 8 з половиною кілограмів наркотичних засобів як природного, так і синтетичного походження. За наслідками оперативно-розшукових заходів ліквідовано 4 осередки (наркопритони), де колективно вживалися наркотики.

Як повідомив начальник ВБНОН УМВС в області Михайло Гресько, у січні працівники міліції виявили 2 міжнародних канали надходження в область наркотиків з Польщі та франції. Зокрема, до кримінальної відповідальності притягуються особи, які займалися збутом психотропних речовин екстазі та субітекс. Як і торік, практично всім особам, котрих викрито у збуванні наркотичних засобів, мірою запобіжного заходу обрано тримання під вартою. Задокументовано загалом 24 злочини, пов’язані з фактами збуту наркотиків.

24 січня співробітники коломийського підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків затримали 21-річну дівчину, яка намагалася передати близько 20 грамів марихуани одному з засуджених, що відбуває покарання у виправній колонії. Міліцейські оперативники спільно з працівниками установи виконання покарання завадили незаконній оборудці, яка мала відбутися під час побачення дівчини з засудженим. Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті доволі жорсткі – дівчині може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Це варто усвідомити й деяким іншим особам. Адже за останній час правоохоронці задокументували вже 3 факти, пов’язані зі спробами нелегально передати засудженим наркотичні засоби.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області