друкувати


Для голів Коломийщини проведено нараду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-26 01:00:58

В залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулась нарада з сільськими, селищними головами, працівниками апаратів райдержадміністрації та районної ради, начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками установ та організацій.

Відкрив нараду голова районної державної адміністрації Михайло Негрич, який привітав запрошених, зокрема новообраних сільських, селищних голів і тих, за яких проголосували повторно. "Саме вам територіальні громади довірили представляти їхню волю, захищати інтереси. Я переконаний, що у тісній співпраці органи місцевого самоврядування і виконавчої влади закумулюють свої зусилля на розв’язанні соціальних та економічних проблем", - наголосив голова району. Він зауважив, що злагодженість у діях, відкритість, відвертість в оцінках стану справ будуть сприяти ефективній праці над поліпшенням життя громади. "Ми повинні працювати так, аби у жителів району сформувалась довіра до органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, аби була впевненість у завтрашньому дні", - підкреслив Михайло Негрич. А це можливо за однієї умови – дотримання реального законодавства, спільної праці та взаємодії.

Голова районної ради Богдан Болюк побажав прозорої праці й високої ініціативи у служінні виборцям. "Влада завжди підставлятиме плече у різних ситуаціях", - звернувся він до голів.

Учасники наради розглянули десять питань, винесених в порядок денний. Заступник начальника відділу землеустрою управління Держкомзему Надія Кінаш та завідувач юридичного сектора управління Держкомзему Мирослава Соник ознайомили з питанням про перегляд сільськими, селищними радами договорів оренди в частині розміру орендної плати землекористувачами. На сьогодні укладено 382 договори з фізичними та юридичними особами. У зв’язку з оновленням грошової оцінки збільшилась орендна плата. Сільським, селищним головам слід переглянути оренду, адже в межах населеного пункту ці питання контролює сільський голова, поза межами - районна державна адміністрація. Мирослава Соник роз’яснила законодавчі шляхи укладання тимчасових договорів, зауваживши, що договір дійсний з моменту його реєстрації.

Про зміни у податковому законодавстві щодо місцевих податків та зборів, збору за першу реєстрацію транспортного засобу, плати за землю, податку на доходи фізичних осіб розповіли начальник управління по оподаткуванню фізичних осіб Коломийської ОДПІ Оксана Жураківська та начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк. За словами працівників податкової інспекції, змінилася ставка оподаткування. Тож, якщо в сім'ї є двоє і більше дітей, то таким сім'ям надаватимуться соціальна пільга в розмірі 1320 грн. Оксана Жураківська звернула увагу голів на те, що вступив в дію соціальний кодекс і всі, хто має право на соціальну пільгу, повинні написати заяву для її одержання. Подавати слід до 20 числа щомісяця. Змінились також умови оподаткування від продажу нерухомого майна. При реалізації рухомого майна оплачується податок 5 відсотків від експертної оцінки рухомого майна. З 1 січня 2011 року розпочалася кампанія декларування доходів фізичних осіб, тож сільським, селищним головам слід активізувати роботу в цьому напрямку.

На нараді також йшлося про організацію громадських робіт і надання дотацій підприємствам, організацій, постанову Центральної виборчої комісії від 13.01.2011 року № 6 "Про форми подань з відомостями про виборців (осіб) на підставі яких здійснюється періодичне поновлення персональних даних Державного реєстру виборців", проведення робіт по благоустрою та підготовка до Великодніх свят та виконання розпорядження голови райдержадміністрації № 706 від 02.12.2010 року "Про обрізування дерев в охоронній зоні ліній електромереж".

У нараді взяв участь голова асоціації інвестицій Снятинського району Василь Соник, який ознайомив учасників заходу з розробленням проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

На всі питання, які задавали учасники наради, було дано вичерпні відповіді.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА