друкувати


Продано квиток на перший комерційний космічний політ навколо Місяця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-26 09:15:27

Був проданий один з двох квитків на перший комерційний космічний політ навколо Місяця на російському пілотованому кораблі "Союз".

Вартість обльоту Місяця склала 150 мільйонів доларів. Ім'я покупця не називається. Нині завершуються переговори з другим клієнтом, який також відправиться в космічну подорож до природного супутника Землі.

Розробник і виготівник пілотованих кораблів "Союз" підмосковна ракетно-космічна корпорація "Енергія" запропонувала дві схеми реалізації комерційного польоту навколо Місяця.

У першу входить роздільний запуск "Союзу" і розгінного блоку, їх стикування на низькій навколоземній орбіті, переліт до Місяця за допомогою двигуна розгінного блоку, відокремлення "Союзу" від розгінного блоку, обліт Місяця, зворотний переліт до Землі і приземлення. Такий політ триватиме вісім-дев'ять діб.

Друга схема включає додатковий візит на Міжнародну космічну станцію (МКС) перед стикуванням з розгінним блоком і перельотом до Місяця. Цей варіант передбачає політ тривалістю від дев'яти до 21 дня.

Який з варіантів польоту вибрав перший покупець, поки невідомо.

Нагадаємо, пропозиція про перший комерційний пілотований політ навколо Місяця на російському кораблі "Союз" була зроблена компанією Space Adventures у серпні 2005 року. Тоді вартість путівки складала 100 мільйонів доларів.

Голова компанії Эрик Андерсон відмітив, що перший комерційний пілотований космічний політ до Місяця і назад на кораблі "Союз" відбудеться приблизно у 2015 році.

Компанія Space Adventures була заснована у 1998 році для надання приватним особам можливості польотів у космос. Компанія вже організувала вісім космічних турів на МКС.

Початком космічного туризму став політ американського бізнесмена італійського походження Денніса Тіто на борту російського корабля "Союз" на Міжнародну космічну станцію 28 квітня 2001 року.

Джерело: ТСН