друкувати


Вилучено фальсифікованих алкогольних напоїв на загальну суму близько 18 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-25 03:15:38

В результаті проведених податковою міліцією ДПА в області заходів, направлених на виявлення фактів незаконного виготовлення, переміщення, транспортування, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, встановлено факт реалізації  незаконно виготовленої горілки жителем одного з населених пунктів Івано-Франківської області.

Зазначеним громадянином виготовлено водно-спиртову суміш в кількості 890 пляшок ємкістю 0,5 л. В подальшому алкогольні напої реалізовувались через роздрібну мережу громадянам.

Всього виявлено та вилучено фальсифікованих алкогольних напоїв на загальну суму близько 18 тис. грн.

Згідно висновку НДЕКЦ УМВСУ в області, вказані рідини за характеристиками та міцністю не відповідають вимогам встановлених стандартів.

Крім того, згідно висновку відділу токсикології бюро судово-медичної експертизи в Івано-Франківській області, вилучена рідина являється водно-спиртовою сумішшю, представляє загрозу для життя та здоров’я людини, а при її вживанні може привести до отруєння та інших тяжких наслідків.

За вказаним фактом прокуратурою порушено кримінальну справу. Згідно ч. 3 ст. 204 КК України за дане порушення передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області