друкувати


В Івано-Франківську пройшов концерт ВІА «Кобза»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-25 03:00:58

Ювілейний концерт гурту «Кобза», присвячений 40-річчю творчості його учасників, відбувся цієї неділі в Івано-Франківську.

Уславлений ВІА 70-х – 80-х, і раніше не забував Прикарпаття, проте мешканці обласного центру вже встигли дещо скучити за «кобзарями». Тож концерт в залі Центру підвищення кваліфікації держслужбовців став справжнім святом для любителів гарної української пісні. Як стверджує художній керівник гурту Євген Коваленко, історія творчості «Кобзи» почалася з … електричної бандури.

«Ми були молоді, – розповідає художній керівник ансамблю Євген Коваленко, – вчилися в консерваторії і дуже хотіли сцени. У нас була електрична бандура. Це такий досить унікальний саморобний інструмент. Його було зроблено в Україні вперше в світі і вона видавала звуки арфи, бандури, навіть клавесина».

Саме з використанням цього досить не ординарного інструменту, який дав назву гурту, його учасники почали виконувати інструментальну музику, та згодом зрозуміли, що не співати не можуть.

В ході свого ювілейного концерту музиканти легендарного ВІА намагалися задовольнити смаки усіх поколінь слухачів. Відтак, вони виконували народні пісні для старшого, хіти 80-тих – для середнього і нові композиції – для молодшого покоління івано-франківців.

Автор: Сергій БІЛИЙ