друкувати


Тендер – річ дорога

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-24 03:00:38

Столичні нафтогазові чиновники вимагали хабар на понад півмільйона гривень.

600 тисяч гривень. Таку суму хабара намагалися отримати один з заступників директора філії ДК “Укртрансгаз” НАК “Нафтогаз України” Науково-виробничого центру технічної діагностики “Техдіагаз” та колишній керівник тендерного комітету даної установи від директора одного з івано-франківських підприємств. Як стверджує керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, хабар повинен був забезпечити івано-франківцям перемогу у тендері з обстеження та діагностики газопроводів ДК “Укртрансгаз”, а також дати їм можливість брати в майбутньому участь у тендерах, організованих Науково-виробничим центром технічної діагностики “Техдіагаз”. Звісно ж передати таку велику суму коштів не так вже легко, та й небезпечно. «Прагнучи не бути викритими та отримати хабара, -- розповідає пані Римар, -- службовці передали директору Івано-Франківського підприємства реквізити підставної фірми та фіктивні документи про нібито виконані цією фірмою роботи на суму 600 тисяч гривень». Попередньо корумповані чиновники довго і наполегливо вимагали хабара, а коли жертва погодилася, один з службовців прибув до Івано-Франківська і передав директору місцевого підприємства платіжне доручення про перерахунок 600 тисяч гривень на рахунок підставної фірми.

Передача відбувалась серед білого дня в центральній частині Івано-Франківська. Власне, одразу після неї вимагача було затримано співробітниками СБУ та прокуратури. Невдовзі у столиці було затримано і його співучасника.

Як стверджує пані Римар, стосовно отриманих осіб порушено кримінальні справи. Їм інкримінують одержання хабара в особливо великому розмірі та службове підроблення. Триває слідство.

Автор: Сергій БІЛИЙ