друкувати


За минулі вихідні на території Івано-Франківщини виникло 10 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-24 02:00:31

За інформацією прес-служби Управління МНС в області за минулі вихідні на території Івано-Франківщини виникло 10 пожеж, одна людина загинула, троє людей травмовано, життя трьох мешканців краю бійцям МНС вдалося врятувати.

23-го січня вранці виникла пожежа в одному із житлових будинків у місті Галичі. Вогнем було знищено меблі,  пошкоджено підлогу в житловій кімнаті, речі домашнього вжитку. На місці пожежі без ознак життя було виявлено тіло загиблого 54-літнього власника оселі. Причина виникнення пожежі встановлюється.

22-го січня о 17:00 год. в Івано-Франківську по вулиці Івасюка виникла пожежа у підвалі однієї із дев’ятиповерхівок. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку. Під час гасіння пожежі через сильне задимлення в приміщенні підвалу рятувальникам протягом 25 хвилин довелося працювати в апаратах захисту органів зору та дихання. На пожежі бійцями МНС було врятовано трьох осіб без постійного місця проживання  – чоловіків 51-го, 43-ох та 55-ти років. Двох із потерпілих каретою швидкої медичної допомоги було госпіталізовано в міську клінічну лікарню. Їх стан задовільний. Причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем при курінні з боку одного із потерпілих.

23-го січня в селі Тумир Галицького району на одному із обійсть виникла пожежа в літній кухні. Вогнем було знищено кухонні меблі та  пошкоджено речі домашнього вжитку. На пожежі отримав термічні опіки тіла 41-річний син домогосподині. Причина виникнення пожежі - коротке замикання внутрішньої електромережі.

22-го січня післяобідньої пори на території садово-городного товариства «Керамік-1», що у селі  Крихівці Івано-Франківської міської ради, з невідомих поки що причин виникла пожежа дачного будинку. Вогнем було знищено речі домашнього вжитку, садовий інвентар.

23-го січня в обідню пору в селі Пасічна Надвірнянського району через коротке замикання електромережі виникла пожежа в одному із житлових  будинків. Вогнем було знищено дах будинку, пошкоджено перекриття та частково стіни будівлі.

Того ж дня, близько 19-ої години по вулиці Гетьмана Мазепи в Івано-Франківську горіла трансформаторна підстанція. Вогнем було пошкоджено вхідні двері та обладнання трансформаторної підстанції. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Загалом з початку 2011 року на території Івано-Франківщини виникло 80 пожеж, у вогні  загинуло 10 осіб.

Шановні мешканці області! Управління МНС України в Івано-Франківській області звертається до Вас з проханням бути обережними у поводженні з вогнем, дбати про безпеку свого життя та оточуючих Вас людей. Пам'ятайте: людська необережність у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в побуті - від цього один крок до біди.

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області