друкувати


З 200 тисяч росіян 70% проголосували за поховання Володимира Леніна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-24 09:15:57

Більше 200 тисяч росіян вже проголосували на відкритому "Єдиною Росією" сайті "за" чи "проти" поховання Володимира Леніна. Ідею поховати вождя пролетаріату підтримують майже 70% учасників голосування.

На сайті "Гудбай, Ленін" міститься одне питання "Чи підтримуєте Ви ідею поховання тіла В. І. Леніна". На нього можна відповісти "Так" або "Ні".

На вечір неділі на сайті проголосували 200 тисяч 530 осіб. З них 69,72% висловилися за поховання Леніна, 30,28% - проти.

Захисниками мавзолею, як завжди, виступили комуністи, які запідозрили представників партії влади в спробі відвернути увагу суспільства від реальних проблем.

Комуністи підозрюють "Єдину Росію" у навмисному "накручування" голосів на користь цієї пропозиції. Як зазначив в ефірі радіо "Ехо Москви" депутат від КПРФ Валерій Рашкін, об'єктивну думку громадськості можна дізнатися тільки за допомогою спеціальних соціологічних опитувань, до яких сайт, на думку комуніста, не має ніякого відношення.

Ленін помер 21 січня 1924 року. Дискусія про поховання його тіла розгорається в російському суспільстві практично кожен рік напередодні пам'ятних дат, пов'язаних з вождем революції. На цей раз її ініціаторами виступили єдинороси, які пропонують віддати тіло Леніна землі. Їх підтримав лідер фракції ЛДПР Ігор Лебедєв, який виступив за поховання тіла Леніна "з людських і християнських міркувань".

Прем'єр-міністр Володимир Путін, відповідаючи на запитання членів Валдайського клубу у вересні минулого року, заявив, що питання з похованням тіла Володимира Леніна буде вирішено в свій час. За його словами, прийде час, і російський народ вирішить, як з цим робити. Історія - така штука, яка не вимагає суєти, додав Путін. Президент Дмитро Медведєв публічно не висловлювався на цю тему.

Представник управління справами президента заявив днями про те, що планів щодо виносу тіла Леніна з Мавзолею немає. Коментуючи ці вислови, джерело в Кремлі сказало РІА "Новости", що долю Мавзолею Леніна вирішить політичне керівництво країни, і жодні господарюючі суб'єкти не мають відношення до цього питання.

Джерело: ТСН