друкувати


Фрістайл: Надія Діденко успішно відстрибала у канадському Монт-Габріелі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-21 02:30:54

На канадському курорті Монт-Габріел завершився третій етап Кубка світу з фрістайлу у лижній акробатиці, а також два етапи тутешньої серії Nor-Am Cup. У змаганнях взяли участь майже 60 спортсменів з 10 країн світу.

Насамперед, варто відзначити четверте місце франківчанки Надії Діденко, яка в Nor-Am Cup посіла високе четверте місце, а ось у змаганнях Кубка світу вона посіла 13-ту сходинку. Щодо виступу чоловічої збірної, то Сергій Лисянський у Монт-Габріелі не зміг показати високий результат, посівши 25-те місце.

А найвищий результат серед українських фристайлістів показав лідера чоловічої збірної Станіслав Кравчук, яктй виборов чергову медаль у своїй кар’єрі – бронзову. Проте у загальному заліку Кубка світу після трьох етапів найкращим з наших спортсменів є Олександр Абраменко - 7 місце, Станіслав Кравчук посідає 13 сходинку, Сергій Лисянський – 14.

Переможницею змагань серед жінок з результатом 192,68 бала Ксу Менгтао – китаянка повторила грудневий тріумф у Бейда Лейк, де посіла 1 та 2 місця, і, таким чином посилила свої позиції у загальному заліку Кубка світу і лідирує з відривом у 80 балів. На друге місце вийшла Алла Цупер – представниця Білорусії отримала від суддів 187 балів. На одну соту бала від срібної медалі завершила змагання бронзова призерка Ченг Шуанг (Китай).

Кращі результати чарівної половини української команди менш яскраві, але також стабільні. Найближчої стала рівненчанка Ольга Полюк, яка посіла 8 місце (162,67 бала), за нею з відривом у 5 сотих бала розташувалась Ольга Волкова і франківчанка Надія Діденко залишилась на 13 місці. У загальному заліку Волкова посідає 5 місце, Діденко – 9 місце, а Полюк – 16 місце.

Попереду у нашої команди ще два етапи Кубка світу у Лейк Плесіді (США) 1 січня та Калгарі (Канада) 29 січня. Після чого з 30 січня розпочнеться головна спортивна подія сезону – чемпіонат світу в американському курорті Дір Веллі.

Джерело: sport.if.ua