друкувати


Боксерська збірна задоволена тренувальним збором у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-17 04:00:57

У Коломиї триває навчально-тренувальний збір олімпійської збірної команди України з боксу. Близько 50 спортсменів та тренерів з 8 січня живуть і працюють у місцевому спортивному комплексі "Локомотив".

Кореспондент sport.if.ua побував на тренуваннях найсильніших українських боксерів та поспілкувався зі спортсменами.

Як розповів головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський, нині у "Локомотиві" тренуються члени дорослої збірної разом з молодшими колегами, які недавно були юніорами, і ще не брали участі у дорослих турнірах. "Це є призери чемпіонатів та першостей Європи серед юніорів, талановиті спортсмени, яким хочеться бути в одній команді з нашими лідерами, — каже Дмитро Сосновський. — Звісно, коли більше спортсменів, трішки важче працювати, але ми працюємо на наш спорт, тому національна команда має бути велика і монолітна. Наша мета — не три-чотири боксери у збірній, а десять спортсменів, які б представляли країну так, як Василь Ломаченко, Олександр Усік, Георгій Чагаєв тощо".

Збір у Коломиї для наших боксерів має насичену програму тренувань, тому боксерам доводиться непросто. "У кожного індивідуальний підхід, тому всі витримують навантаження, — олімпійський чемпіон Пекіну-2008 Василь Ломаченко.

Хоча поки що в складі нашої збірної немає представників Прикарпаття, тренери національної команди вважають, що наші боксери рухаються у правильному напрямку. "Те, що робить сьогодні Івано-Франківська обласна федерація боксу, я вважаю, є правильним, тому що у вас є діти, які ставали призерами першості Європи по юнакам, кадетам, — каже Дмитро Сосновський. — Вони через три-п’ять років будуть у збірній. Дехто з них сьогодні приходять до нас на ранкові тренування, розминки і вже живуть у цій сім’ї. Івано-Франківщини протягом останніх кількох олімпійських циклів постійно давала боксерів-олімпійців, при чому вони привозили медалі з чемпіонатів світу та Олімпійських ігор. Це і Андрій Федчук, якого сьогодні немає з нами, це і Колесник, і Сулейманов, і Поляков. Ці прізвища відомі на Прикарпатті, але вік бере своє, тому закономірно, що відбувається зміна поколінь. Тому я впевнений, що Івано-Франківщина не сьогодні, так завтра дасть нам збірників. Варто згадати, що першу олімпійську медаль на Прикарпаття привезли саме боксери, Андрій Федчук".

Цьогорічний збір національної боксерської команди відбувається за фінансової підтримки місцевого осередку Партії Регіонів. "Нині бокс на Прикарпатті є одним з найбільш розвинених видів спорту, також він є дуже перспективним, — каже Анатолій Халаменда, голова Івано-Франківської міської організації Союзу молоді регіонів України. — Наша організація посприяла проведень багатьох боксерських змагань в області, це і турнір до Дня молоді, і матчева зустріч Україна — Марокко. Не став винятком і тренувальний збір національної боксерської команди у Коломиї, адже прийняти таку спортивну делегацію — дуже відповідальна робота. Навесні відбудеться ще один боксерський турнір. Підтримка спорту та пропагування здорового способу життя — одна з цілей нашої організації".

Наші збірники відзначили добрі умови в Коломиї, відновлений тренувальний зал. Поруч із "Локомотивом" коломияни залили льодовий каток за стандартами КХЛ, боксери провели кілька товариських хокейних матчів.

Цим збором українська команда почала підготовку до чемпіонату світу, який відбудеться у другій половині вересня. На ньому у всіх вагових категоріях будуть розігруватися ліцензії на Олімпіаду в Лондоні 2012 року.