друкувати


18 сесій місцевих рад в один час і в одному місці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-17 11:38:41

На Прикарпатті стало вже доброю традицією збиратись в перший день Нового року біля пам’ятника Степану Бандері, день народження якого припадає саме на 1 січня.

Вочевидь, цей звичай настільки сподобався представникам місцевої політичної еліти, що вони вирішили поширити його і на перший день Старого Нового року. Так сталося, зокрема, цього разу, коли на Європейській площі Івано-Франківська, де встановлено монумент провідникові ОУН, 14 січня депутати обласної, дванадцяти районних та п’яти міських рад вирішили одночасно провести свої виїзні сесії. На порядку денному сесій, однак, стояло не святкування Старого Нового року чи то Василя, а висловлення вкотре протесту проти позбавлення Степана Бандери звання Героя України.

Як повідомив присутнім голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, 11 січня на офіційному інтернет-сайті Президента України з’явилось повідомлення про вступ у законну силу рішення адміністративного суду яким присвоєння звання Героя України провіднику ОУН визнавалось таким, що суперечить закону.

Зі слів пана Сича, повідомлення з’явилось напередодні запланованого засідання з даного питання Вищого адміністративного суду, до якого було спрямовано низку апеляцій на рішення Донецьких окружного та апеляційного адмінсудів. Як наслідок, засідання Вищого адмінсуду так і не відбулось.

На підставі викладеного депутати зробили висновок про те, що вищі органи державної влади України йдуть на повідку у Кремля, підпорядкували своєму впливу судову гілку влади і розпочали війну про всього українського.

Народні обранці прийняли відповідне звернення до Президента України Віктора Януковича.

Крім вищевказаного, ініціатори звернення також традиційно вже звинуватили керівництво держави у проведенні репресій проти політичної опозиції та використанні для цього правоохоронних органів.

Автор: Сергій БІЛИЙ