друкувати


Міжбудинкові проїзди Івано-Франківська прибиратимуть дорожники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-11 06:45:15

Діюча в обласному центрі Прикарпаття система прибирання дворів є неефективною. В цьому переконані керівники житлово-комунальної галузі міста.

Зі слів начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Василя Білика, житлово-експлуатаційні організації міста, які на даний час відповідають за прибирання і підсипання піском міжбудинкових проїздів та прибудинкових територій, не мають достатньо людських та технічних ресурсів, щоб забезпечити якісне виконання поставлених задач, зокрема в зимовий період. Як найяскравіше це показали нещодавні ожеледі. «В зв’язку з цим, – розповідає пан Білик, – нам треба кардинально міняти систему прибирання».

Ідея головного комунальника міста полягає в тому, щоб передати питання прибирання і посипання піском в період ожеледі міжбудинкових проїздів у відання комунального підприємства «ДРЕУ», яке займається обслуговуванням міських автомобільних доріг. На думку комунальників, дорожники мають більше можливостей для якісного обслуговування проїздів у дворах, ніж ЖЕО, на яких і надалі залишиться відповідальність за прибирання прибудинкових територій.

«Я теж згоден з такою пропозицією, – зазначив з даного приводу перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель. – Якщо є можливість заїхати в двір машиною, навіщо посипати проїзди вручну?»

Для реалізації даного задуму на базі управління ЖКГ Івано-Франківського міськвиконкому створено робочу групу, яка вже за два тижні повинна виробити проект відповідного рішення.

Автор: Сергій БІЛИЙ