друкувати


Лицарі, хрести, магічні знаки – це «Evotar»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-11 03:00:15

«Evotar Сергія Полуботька». Таку назву носить культурно-мистецька інсталяція, яка триває в даний час в приватній галереї івано-франківського художника Романа Бончука. Інсталяція включає в себе колекцію скульптур із металу під назвою «Знаки». Тут є лицарі, риби, хрести, чудернацькі дерева, різного роду магічні знаки.

Як стверджують організатори виставки, її метою стало нове прочитання давньої історії. За сюжетом інсталяції, чотири лицаря-тамплієра борються з вікінгом-язичником, проте в процесі боротьби переосмислюють сенс буття і навертаються до цілком мирних занять.

Організатори виставки: митці Сергій Полуботько, Владислав Залевський, Роман Бончук та Тарас Проць вбачають в інсталяції новий етап в розвитку візуального мистецтва на Прикарпатті, порівнюють «Evotar» з подібними заходами, які відбуваються, скажімо, в «Пінчук арт-центрі». Одночасно, на думку дизайнера Владислава Залевського, це є новим етапом еволюції самої галереї Романа Бончука. «В назві «Evotar», - розповідає митець, - ми намагались закласти якийсь момент еволюції. Були «Маргінеси», була «Бончук Гелері», але галерея Романа Бончука вже відома далеко за межами області, куди запрошують її виставки та інсталяції. Тоді ми сказали: Романе, треба виходити за межі «Бончук-Гелері», і ось ця приставка «evo-» означає щось значно вище».

Автор: Сергій БІЛИЙ