друкувати


Перші рекорди у перші дні Нового 2011 року в ТК «Буковель»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-04 09:30:12

У ТК «Буковель» 2 січня 2011 року гості курорту своєю присутністю засвідчили встановлення нових світових рекордів у рамках реалізації Національного проекту «20 рекордів у ТК «Буковель» до 20 річниці Незалежності України» найбільшої в світі мармеладної цукерки «Сніжинка» (вагою100 кг), рекордної новорічної поліграфічної продукції – марки (300х420 мм), листівки (2х3 м), конверта (100х70 см), календаря (3х6 м) – і Різдвяного павука (виплетеної з житньої соломи геометричної конструкції розміром 3х1,5 м).

Сюжетом для ювілейної марки послужила картина «Буковель» Василя Вовчка, художника із Закарпаття – учасника пленеру «Буковель2010». До процесу створення ж Різдвяного павука, який чудово вписався до інтер’єру корчми «Фільварок», долучилися і гості, і працівники курорту. Бо це дійство проходило напередодні Різдва і кожен доброволець прагнув долучитися до творчого процесу, щоб якнайшвидше поринути у атмосферу одного з найвеличніших християнських свят. Адже кожен пам’ятає цікавий народний переказ про те, що павук обснував світ, а також спас святе сімейство, заснувавши вхід до печери, де від переслідування царя Ірода переховувалася Діва Марія з немовлям Ісусом.

Ініціаторами встановлення нових світових рекордів стали громадські організаціі «КУПАВА» Київської області та Українське реєстрове козацтво в Івано-Франківській області, які до реалізації Національного проекту «20 рекордів у ТК «Буковель» до 20 річниці Незалежності України» залучили підприємства міста Києва: ООО «Укспо-М», яке займається гуртовим продажем сухофруктів, фасуванням всіх видів круп і виготовленням поліграфічної продукції (директор Мостафаві Гаєш-Гуршаг Сейєд Мортеза, громадянин України), ТзОВ «Альборз», директором якого є Саранчева Юлія Вікторівна, Київський завод шампанських вин, народних майстринь із Києва Білай Ірину Анатоліївну та Білай Марію Василівну.

Джерело: Прес-служба ТК «Буковель»