друкувати


Більшість новорічних іграшок небезпечні для дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-24 06:05:31

Фахівці Центру стандартизації та метрології провели перевірку якості товарів, які найчастіше купують на Новий рік. Більшість перевірених іграшок виявилися небезпечними для дітей, гірлянди можуть легко стати причиною пожежі, а вся перевірена кулінарія містить кишкову паличку! Перевірялися не тільки маленькі магазинчики і ринки, а також і великі мережі супермаркетів.

Всього експерти перевірили 21 іграшку, з яких тільки 3 були безпечні. "Якщо на іграшці написано "Новорічний сувенір" – категорія "сувеніри" не підлягає обов'язковій сертифікації, - дуже ймовірно, що іграшка неякісна", - говорить заступник начальника лабораторії випробувань іграшок Сергій Каспаров.

Основні претензії - легка займистість, неакуратне виготовлення, яке може стати причиною травмування. "Якщо ви побачили на дитячому брязкальці напис "дітям до 3 років не давати" або значок "перекреслена дитина" – не купуйте її, це той же метод уникнути відповідальності", - говорить прес-секретар "Укрметртестстандарту" Роксолана Цирук. А гірлянди за ціною до 100 гривень - небезпечні майже всі, відзначають експерти.

Джерело: ТСН