друкувати


В Нижньому Вербіжі Коломийського району побудовано перехід

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-24 04:41:21

Дві приємні події поспіль сталися в селі Нижній Вербіж, що в Коломийському районі. У День Святої Анни відбулося урочисте освячення каплиці, а 23 грудня – жителі села, які мешкають за річкою Пістинька сміливо крокували по новозбудованому пішохідному переходу. Нагадуємо, що неподалік в минулому через Пістиньку переходом служила підвісна кладка, однак невгамовна повінь, яка прийшла 2008 року, наробивши чимало лиха не тільки у Коломийському районі, а інших областях, знешкодила перехід. Тож у селі того дня було свято, на яке зійшлося майже півсела.

На момент урочистостей Пістинька мирно дрімала під шматками льоду, лиш де-не-де місцями, злегка вирувала, намагалася підтвердити свою владу.

"Такому мосту уже не страшні повені, - розповідає директор ТзОВ "Райсілкомунгосп Іван Олексюк. Бригада добряче закріпила опори, а на краях ріки стояки залито бетоном".

З радістю вітала громаду села й сільський голова Марія Карпенюк, якій дуже не байдужа доля мешканців, які живуть на присілку Долини, адже сама головиха мешкає у цьому напрямку, часто зустрічалася з виборцями, тож мала намір якнайшвидше побудувати перехід. Вона радо вітала гостей з району: голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, його першого заступника Романа Панчука, голову районної ради Богдана Болюка, журналістів.

"Віднині частина села не буде відрізаною. На другий бік річки безперешкодно добиратимуться карета швидкої допомоги, чи, не допусти Боже, пожежна машина", - звернулася до громади Марія Карпенюк. – "Але я сьогодні складаю вдячність голові адміністрації Михайлові Негричу за надану всебічну допомогу, директору "Райсілкомунгоспу" Іванові Олексюку, який є мешканцем нашого села і вболіває за нього, а також жителям села, які і харчувалися працівників, і допомагали матеріально. Тож за активну участь у будівництві переходу окремими жителям села голова району вручив грамоти.

Під час урочистої церемонії стрічку перерізали представники районної та сільської влади, і перша машина успішно переїхала через перехід.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА