друкувати


В Івано-Франківську проходить виставка дитячих виробів декоративного та ужиткового мистецтва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-24 10:05:01

Виставка ялинкових прикрас та новорічних і різдвяних листівок під назвою «Дивосвіт різдвяного затишку» триває цими днями на базі Культурно-мистецького центру «Є», що в Івано-Франківську.

Виставка проходить в рамках сьомого  дитячого різдвяного фестивалю «Ой радуйся земле» і представляє роботи, виконані учнями загальноосвітніх шкіл обласного центру, Міської дитячої екологічної станції, Міської станції дитячої технічної творчості, Центру дитячої та юнацької творчості.

«Влаштовуючи цю виставку, - коментує захід одна з його організаторів: директор Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості Ірина Волинська, - ми прагнули відтворити те, як діти уявляють собі новорічні та різдвяні свята, зберегти для історії спогади про те, народжується Новий рік».

В експозиції представлені роботи, виконані в найрізноманітніших техніках декоративного та ужиткового мистецтва: витинанка, аплікація, в’язання гачком, вироби із соломки, роботи з соленого тіста, ниток тощо.

«Роботи дуже гарні, - розповідає співорганізатор виставки - арт-менеджер КМЦ «Є» Вікторія Мартинович, - можна навіть сказати ексклюзивні. В той час, як в Україні зараз майже не виробляється якісних новорічних і взагалі святкових листівок, а ялинкові прикраси - переважно китайська неякісна продукція, дитячі вироби, які представлені на нашій виставці задовольнили б найвишуканіше смаки будь-якого поціновувала якісного декору».

Автор: Сергій БІЛИЙ