друкувати


Вінцем трьох років студій став «Пензлик»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-23 09:30:38

Вірші, проза та англомовне ессе від нігерійського студента. Все це увійшло до альманаху літературних студій івано-франківської письменниці Ольги Деркачовї під назвою «Пензлик», презентація якого відбулась 22 грудня в приміщенні Обласної наукової бібліотеки ім. Івана Франка.

До збірки, яка увінчала трирічну роботу студій, увійшли твори дев’яти їх учасників – студентів Прикарпатського національного університету та Івано-Франківського національного медичного університету. «Коли ми говоримо про літературу, – коментує пані Деркачова досить неординарну назву альманаха, – я завжди кажу своїм студентам, що література – це коли ми про буденні речі пишемо небуденно. Першим, про що ми писали, був пензлик. Коли пензлі продаються в магазині, вони всі є абсолютно однаковими. І лише коли пензлик потрапляє до рук митця, він стає особливим».

Привітати учасників студій з їх першим творчим здобутком прибули відповідальний секретар обласного відділення Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, поет Василь Карп’юк, викладачка кафедри філології Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету Тетяна Котик.

Зі слів пані Котик, їй приємно, що за три роки діяльності літературних студій вони вже мають власну книжку – першого значного здобутку, який дозволить в подальшому перекинути міст у світ дорослого літературного життя.

Автор: Сергій БІЛИЙ