друкувати


Коломийська ОДПІ провела семінар з роз’яснення норм Податкового кодексу в Отинії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-23 10:00:32

Семінар для платників податків з питань роз’яснення основних положень Податкового кодексу України провели податківці в приміщенні Отинійської селищної ради.

В проведенні семінару брали участь заступник начальника Коломийської ОДПІ – Олександр Федик, начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк, начальник управління оподаткування фізичних осіб – Оксана Жураківська, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян - Наталія Максим‘юк.

Відкрив семінар заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик, який охарактеризував загальні положення Податкового кодексу України, проінформував присутніх про відкритий постійно діючий консультаційний пункт.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк роз‘яснила платникам про основні зміни в адмініструванні податку на прибуток, які наберуть чинності з 1 квітня 2011 року, роз’яснила усі нововведення по податку на додану вартість та місцевих податках і зборах.

Про загальну систему оподаткування для приватних підприємців розповіла присутнім начальник управління оподаткування фізичних осіб Оксана Жураківська. Зокрема, роз’яснила, що фізичні особи - підприємці подають до органу державної податкової служби податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені Кодексом для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи. Остаточний розрахунок податку з фізичних осіб здійснюється платником самостійно. Фізичні особи - підприємці подають річну податкову декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи. Фізичні особи - підприємці зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Наталія Максим‘юк розповіла про порядок оскаржень рішень контролюючих органів, а саме про введення з 1 січня 2011 року дворівневої системи оскарження рішень контролюючих органів замість трирівневої, що прискорить строки вирішення спірних питань та про запровадження з 1 січня 2012 року податку на майно.

Присутні на семінарі платники отримали буклет в допомогу бухгалтеру «Основні положення Податкового кодексу України».

В ході семінару фахівцями інспекції надані відповіді на запитання, які надійшли від учасників семінару.

Джерело: Коломийська ОДПІ