друкувати


На «вбрання» для головної ялинки Івано-Франківська міська влада витратила 30 тис грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-21 06:29:12

Яскравими кольорами засяяла цими вихідними новорічна ялинка в центрі обласного центру Прикарпаття.

Щоб її прикрасити, івано-франківським комунальникам знадобились кошти в сумі близько 30 тисяч гривень, 20 тисяч з яких було витрачено на придбання додаткових ялинкових прикрас, решта ж – на обладнання ялинки святковою ілюмінацією. «Нами докуплено 116 нових ялинкових іграшок, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Василь Білик, – та 400 метрів блискучого металевого дощику». При цьому до біло-сріблястих електричних гірлянд, вогнями яких традиційно кілька років поспіль палає новорічне деревце, додалися обручі з гірляндами жовтого кольору.

Сама ж ялинка коштувала міському бюджету 2,5 тисячі гривень. Як стверджує головний комунальник міста, щоб додати їй особливого святкового лоску, до процесу декорування було залучено відому місцеву дизайнерку Нелю Романовську.

Кидається в очі відчутність під цьогорічною ялинкою фігур казкових істот, до яких вже звикли прикарпатські дітлахи. В цьогорічному бюджеті на їх виготовлення не вистачило коштів. Проте представники міського управління архітектури та містобудування пообіцяли закласти відповідні кошти в міський бюджет 2011 року і вже починаючи з кінця літа наступного року розпочати виготовлення таких фігур, щоб за рік вони знову радували око маленьких івано-франківців.

Автор: Сергій БІЛИЙ