друкувати


Святий Миколай приніс горянам будинки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-20 05:02:52

19 грудня, в день Святого Миколая, чотири двоповерхові будинки-котеджі урочисто передано для потерпілих від липневої стихії селян із гірських сіл Устеріки та Хороцево, що на Верховинщині.

Оселі збудовано в найкоротші терміни завдяки сприянню та організації робіт депутата обласної ради, заступника голови – керівника апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Романа Струтинського, голови Верховинської райдержадміністрації Василя Гондурака та голови районної ради Ярослава Кікінчука.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський разом із районною владою перерізав святкові стрічки і в урочистій обстановці вручив щасливим горянам ключі від нових домівок.

Будинки споруджено за рахунок коштів Резервного фонду державного бюджету. Кошторисна вартість кожного з них складає 192 тисячі гривень.

Отож, держава не залишила людей без даху над головою, і до Нового 2011 року щасливі сім’ї святкуватимуть новосілля.

Довідка: Внаслідок сильних дощів в період з 7 по 8 липня 2010 року від розливу Чорного та Білого Черемошу, підмиву та пошкодження окремих ділянок дамб, підйому ґрунтових вод та активізації селевих потоків і зсувних процесів, у Верховинському районі було повністю зруйновано 11 будинків. Пошкоджено 4 автомобільні мости, знищено 4 підвісні кладки. Найбільших руйнувань зазнали села Криворівня, Верхній Ясенів, Буковець, Устеріки, Хороцево, Білоберізка, Замагорів, Голови, Красноїлля, Довгополе та Ільці.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики