друкувати


Незабаром Новий рік: Щоб не зіпсувати свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-20 10:19:30

Незабаром Новий рік. Традиційно напередодні Нового року на підприємствах, в організаціях і, звичайно ж, у квартирах спалахнуть гірлянди на лісових красунях – ялинках.

Щоб не зіпсувати свято, треба дотримуватись правил пожежної безпеки. Які ж вони?

Якщо це підприємство, ялинку бажано встановлювати не вище 2 поверху з двома виходами на вулицю. Коридори і проходи мають бути вільними. Біля них необхідно встановити чергування.

Ялинку закріплюють на стійкій основі на віддалі не ближче 1 м від печей, килимів і штор. Освітлення ялинки допускається тільки електричне, використовуються електролампи не вище 12 Вт, які вмикають в загальну електрощітку за допомогою вилки через штепсельну розетку з запобіжником.

Перед початком свята варто перевірити освітлення забезпеченість приміщення засобами пожежогасіння. За освітленням ялинки встановлюють нагляд особи, обізнаною з електротехнікою. У приміщенні, де встановлена ялинка, обов’язково треба мати 3-4 справних вогнегасника і вовняне покривало. А приміщення, де встановлено телефон, повинно бути відчинено, біля телефонного апарату треба вказати номер телефону найближчої пожежно частини.

Забороняється одягати костюми, зроблені з марлі, вати, паперу, які не просочені вогнезахисним речовинами, прикрашати ялинку целулоїдними виробами і гірляндами з паперу.

Не можна запалювати поблизу ялинок бенгальські вогні, феєрверки, свічки.

Відповідальними особами за протипожежну безпеку при влаштуванні новорічних ялинок у школах, дошкільних закладах, у клубах і організаціях є їх керівники.

Джерело: Держпожнагляд м.Коломия