друкувати


Мораль і право очима юристів в погонах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-20 10:01:17

Поговорити про співвідношення юридичних і моральних норма зібрались в Прикарпатському юридичному інституті Львівського державного університету МВС учасники Міжнародної конференції «Моральні основи права», яка відбувалась в зазначеному закладі з 16 по 17 грудня.

Участь в заході взяли відомі науковці юридичних вишів з усієї України, а також гості з Польщі, Молдови та Російської Федерації. Серед них старі знайомі прикарпатських правників з Школи поліції міста Катовіце та Центру підготовки поліцейських міста Легіоново, а також Академії молдавської поліції «Штефан чел Маре».

Зі слів представника поліції Молдови підполковника поліції В’ячеслава Урсу, в будь-якому людському суспільстві є свої правила поведінки. Основні з них записані в законах будь-якої країни і охороняються державою. Але, крім цього, існують і неписані правила, порушення яких викликає суспільний осуд. Як стверджує один з організаторів конференції викладач ПЮІ Володимир Кафарський, такі правила по відношенню до норм права носять превентивний характер.

Автор: Сергій БІЛИЙ