друкувати


В Івано-Франківську розпочались святкування Дня міліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-17 05:37:22

Своє професійне свято відзначатимуть в понеділок співробітники органів внутрішніх справ. Саме 20 грудня 1990 року Верховна Рада тоді ще УРСР прийняла Закон «Про міліцію», а 17 листопада 1992 року Президент України Леонід Кравчук своїм Указом проголосив цю дату святом української міліції.

Старт відзначенню професійного свята правоохоронців на Прикарпатті дали керівництво, викладачі та курсанти Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС. Своє урочисте зібрання з нагоди Дня міліції вони провели в актовій залі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, яка заледве змогла вмістити численних гостей.

Привітати діючих та майбутніх правоохоронців прийшли заступник начальника Управління МВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Інна Василів, начальник управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА Богдан Федьків, керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому Андрій Лис, заступник начальника головного управління юстиції в області Володимир Ковальчук, представники духовенства, учасники Міжнародної наукової конференції «Моральні основи права», що проходить цими днями на базі Інституту, колеги з Державного департаменту виконання покарань.

«Служба в міліції, - зазначив у вітальному слові начальник Прикарпатського юридичного інституту кандидат юридичних наук полковник міліції Мирослав Бучко, - завжди була почесною і потрібною і вимагає мобілізації сил і терпіння». З його слів, від того, яке зможуть посіяти в душі курсантів викладачі Інституту, яку систему цінностей зможуть вони зможуть закласти в майбутніх правоохоронців, залежить довіра і авторитет нашої міліції. При цьому, зі слів начальника, важливо, щоб обрана курсантами професія стала для молодих міліціонерів справою всього їхнього життя.

Напевно, найприємнішою частиною зібрання стало нагородження їх грамотами та подяками за сумлінну роботу. Від імені керівництва Івано-Франківської облдержадміністрації та облради, а також Івано-Франківського міського голови нагороди вручили Богдан Федьків та Андрій Лис. Крім того, представники духовенства Української автокефальної православної церкви нагородили начальника Інституту та всіх викладачів і курсантів архієрейськими грамотами.

А завершив урочистості яскравий святковий концерт.

В понеділок, 20 грудня, естафету святкування Дня міліції у Прикарпатського юридичного інституту прийме особовий склад Управління МВС в Івано-Франківській області.

Автор: Сергій БІЛИЙ