друкувати


Студенти-першокурсники вийшли на сцену

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-16 04:17:09

Шістнадцятеро майбутніх акторів з першого курсу акторського відділення кафедри театрального та хореографічного мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету отримали днями своє «бойове хрещення».

13 грудня у них відбувся перший творчий показ з профілюючого навчального предмету «акторська майстерність». Показ складався з серії театральних етюдів на різноманітну тематику: «Чорні археологи», «Мати-одиначка», «Рибалка», «Сільський двір», «Браконьєр», «Старий електрочайник» та інші, кожен з яких, за висловом режисера курсу – викладача акторської майстерності Станіслава Білого, являє собою такий собі окремий міні-спектакль з закінченим сюжетом – своєю зав’язкою, кульмінацією та розв’язкою. Складність полягає в тому, що майбутнім акторам доводилось розкривати тему етюду без слів, костюмів, декорацій та реквізиту. Апофеозом дійства став груповий етюд «Автобус», в якому всі шістнадцять майбутніх зірок сцени змогли якнайкраще виявити свої артистичні таланти.

Потуги юних акторів були високо оцінені керівництвом Інституту та кафедри. Найбільше до вподоби інститутським очільникам припали роботи «Рибалка», «Старий електрочайник» та «Чорні археологи».

Автор: Сергій БІЛИЙ