друкувати


У Коломийській центральній районній лікарні оновлено кардіологічний відділ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-13 02:30:59

Здоров'я – найцінніший людський скарб. Кожен з нас прагне, аби не хворіли діти, не вмирали найрідніші, не страждали близькі чи колеги. На жаль, світ диктує свої умови, які людина не завжди зможе виправити. У кожного різний стан здоров’я: хтось народжується хворим, у декого симптоми є набутими при різних ситуаціях. Статистика засвідчує, що суспільство найбільше хворіє на серцево-судинні захворювання. Складний сьогоднішній час, супроводжений стресами, призводить до захворювань серця. Саме тому для профілактики та лікування в Коломийському районі влада створює необхідні умови.

У суботу 2010 року в Коломийській центральній районній лікарні у медиків справжній святковий настрій: відкриття кардіологічного відділу після капітального ремонту. Виблискує підлога, білосніжна тюль ніжно огортає євровікна. У кожній палаті – охайність і надзвичайна чистота. Акуратно застелені ліжка, над ними бра, кнопки виклику, у кожній палаті сантехніка і душова кабіна, що значно полегшить перебування хворих під час лікування. В кожній палаті є холодильник, тож віднині не потрібно ходити на коридор по продукти.

"Передбачено також і палати для ізольованих хворих тобто тих, які потребують значного затишку і спокою. Для таких функціонуватиме одно і двомісна палати з холодильником і телевізором. В останній палаті перебуватимуть хворі на спеціальних ліжках з підйомом", - з гордістю розповідає старша медична сестра Віра Негрич.

Близько до одинадцятої години на четвертий поверх сходяться медики і представники влади: голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, міський голова Ігор Слюзар. Михайло Негрич запевнив медиків, що це не останнє оновлення відділу. "Крок за крок робитимемо капітальні ремонти всіх відділів в лікарні, створюватимемо оптимальні умови для лікування, адже здоров’я – найважливіше, що в людини.

Головний лікар ЦРЛ Ірина Садов’як дякувала керівникам ТзОВ "Електростиль", ПП "Електропожежсервіс", фірмі "ІВО", кооперативу "Зодчий" та ТзОВ "Богдан" за ремонти, зроблені в лікарні.

У відділі оновлено також ординаторську, сестринський пост та сестринську. За благодійні кошти придбано 22 холодильники, 22 лікарняних ліжка, 22 тумбочки та м’який інвентар.

"Лікувати й працювати в таких умовах – одне задоволення, - діляться враженнями медики, а працівники з сусіднього терапевтичного відділу сподіваються, що незабаром і в них буде створено аналогічні умови.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА