друкувати


Івано-франківські депутати створили свій клуб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-10 11:10:49

Депутати домінуючої в Івано-Франківській міськраді фракції ВО «Свобода» започаткували новий механізм перед сесійного погодження дискусійних питань – депутатський клуб.

Про це днями розповів голова фракції Роман Онуфріїв. З його слів основою для створення клубу стала погоджувальна депутатська рада. Проте клуб суттєво відрізняється від неї, оскільки актуальні питання вирішуються на його засіданнях у неформальній, невимушеній обстановці, що сприяє більш ефективному розгляду проектів рішень на їх основі в подальшому у сесійній залі. «Бойовим хрещенням» депутатського клубу стали питання розподілу місць у депутатських комісіях, питання реагування міськради на прокурорський протест на рішення міськради минулого скликання щодо заборони продажу алкоголю в нічний час.

Як стверджує пан Онуфріїв, крім власне депутатів, на засідання клубу планується запрошувати також міського голову та керівників зацікавлених комунальних служб, які краще володіють ситуацією на конкретних ділянках господарки міста, а тому надана ними інформація дозволить своєчасно та ефективно реагувати на найбільш актуальні проблеми обласного центру.

Автор: Сергій БІЛИЙ