друкувати


Розпочалась операція «Зимовий курорт»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-07 06:21:33

Туризм є однією з найприбутковіших галузей світової економіки. В Україні останнім часом туристична галузь також швидко розвивається, зокрема на Прикарпатті, оскільки регіон має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього й іноземного туризму: особливості географічного положення та рельєфу, сприятливий клімат, багатство природного, історико-культурного і туристично-рекреаційного потенціалів. 

З метою забезпечення дотримання податкового законодавства суб’єктами господарювання, які надають послуги під час зимового курортного сезону, та додаткового надходження коштів до бюджету ДПА України зініціювала проведення профілактичної операції “Зимовий курорт”. Вона передбачає формування переліку потенційних платників податків, які в ході провадження своєї діяльності можуть надавати послуги по організації дозвілля туристів, в сфері громадського харчування, виробництва продуктів харчування, готельного бізнесу та зеленого туризму. В рамках операції будуть відпрацьовані й усі можливі схеми ухилення від оподаткування у сфері туристичного бізнесу. Адже не секрет, що є певна категорія суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність в “тіні”, тим самим позбавляють бюджет законних коштів та створюють неконкурентні умови для сумлінних платників податків.

Для реалізації операції «Зимовий курорт» створено робочі групи з фахівців обласної податкової служби, і відповідні робочі групи на районних рівнях.

Операція «Зимовий курорт» розпочалась з 1 грудня 2010 року і діятиме у період зимового курортного сезону протягом грудня – березня 2010 – 2011 років на територіях чотирьох областей – Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій.