друкувати


Завершилася перша сесія Коломийської міської ради VI скликання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-07 12:30:15

Учора, 6 грудня, у сесійній залі міської ради відбулося третє пленарне засідання першої сесії Коломийської міської ради VI демократичного скликання.

Відповідно до регламенту перші 30 хвилин засідання слухало депутатські запити – про освітлення вулиць, відсутність водопроводів та водовідведень, каналізаційних люків, про посипання вулиць пісковою сумішшю. Також зачитали запити про виділення приміщення для соціального магазину для обслуговування малозабезпечених категорій населення, про незаконність захоплення частини приміщення Коломийського молодіжного центру ветеранськими організаціями, а також подяку від коломиянки-інваліда І групи, на прохання якої відгукнулася комунальны служби після депутатського звернення попереднього пленарного засідання.

У запланованому порядку денному були питання обрання секретаря міської ради; заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету; про утворення виконкому та затвердження його складу; утворення постійних депутатських комісій, затвердження складу та голів, про присвоєння рангу особи місцевого самоврядування міському голові, про оплату праці міського голови та працівників виконавчих органів міської ради.

Перед розглядом цих питань Ігор Слюзар запропонував внести до до порядку денного проект рішення про формування тимчасового бюджету. Цей документ необхідний для своєчасного фінансування від 1 січня видатків у міському бюджеті 2011 р. до його затвердження у встановленому порядку. Ним передбачено здійснювати витрати з міського бюджету тільки на цілі, визначені у рішенні про міський бюджет на попередній бюджетний рік. До 14 грудня відповідні органи повинні подати до міської ради тимчасові кошториси та помісячні плани асигнувань установ на І квартал 2011 р., дані про розташування мережі установ та організацій, які фінансуюють із міського бюджету. Депутати одностайно підтримали це рішення.

На вакантну після двох пленарних засідань посаду секретаря міської ради запропонували дві кандидатури – Лесю Белявську та Любомира Глушкова. Попри спроби обох кандидатів переконати колег у здатності об’єднати депутатський корпус, щоб нарешті перейти від політики до розв’язання питань життєдіяльності міста, секретаря обрано не було. Л. Белявська отримала 20 голосів підтримки, Л. Глушков – 24. Наступну кандидатуру на цю посаду подаватиме міський голова.

Не було одностайності й щодо кандидатур на посади заступників міського голов з питань діяльності виконавчих органів влади та керуючого справами виконавчого комітету. Міський голова бачив своїми заступниками Михайла Білоуса, Ігоря Граділя, Романа Панчука, Тараса Яворського; керуючим справами виконкому – Адрія Грицана. Зібрання підримало тільки Т. Яворського – 27 голосами із 50 депутатів та А. Грицана – рішенням 37 депутатів.

Перейшовши до наступного питання порядку денного, Ігор Слюзар повідомив, що після консультацій з партійними організаціями запропоновано створити виконавчий комітет у кількості 23 осіб. Окрім міського голови, секретаря та 4 заступників, до складу увійшли впливові коломияни, зокрема М. Негрич, голова Коломийської РДА; І. Симотюк, голова правління ЗАТ «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів»; М. Атаманов, голова правління ВАТ «Коломийське АТП»; Олексій Вишиванюк, заступник директора Інституту управління природними ресурсами; Віталій Риндич, Микола Бежук; також представники громади міста Марта Гринишин, Володимир Кифорук, Марія Ославська та інші. Зібрання затвердило склад виконкому. Цього тижня має відбутися перше засідання.

Також цього дня оголосили про створення депутатської фракції УНП у міській раді у складі 9 осіб, голова – Роман Остяк.

Під час розгляду питань створення постійних депутатських комісій, затвердження їхнього складу та голів було проголосовано створення 10 комісій. З них дві були проблемними щодо обрання голів – комісії з питань земельних відносин та з питань приватизації й оренди. На засіданні погоджувальної ради визначили по дві кандидатури на кожну з цих посад.

Ні В. Козоріз, ні В. Тарновецький не отримали достатню кількість голосів, щоб очолити комісію з питань земельних відносин. У результаті була пропозиція проголосувати кандидатуру Ярослава Гошія, якого й обрали головою комісії 35 голосами депутатів.

Під час обговорень цих кандидатур надали слово для виступу представникові громадської ради при міському голові. Ольга Вітенко висловила стурбованість громади тим, що не припиняється колотнеча в депутатському корпусі і на чільників комісій пропонують тих самих осіб, які проявили себе не належним чином у попередній роботі.

Комісію з питань приватизації та оренди шляхом голосування проголосували очолити М. Ласійчуку. Іншим кандидатом на цю посаду була Світлана Чумак.

Отож у міській раді визначилися зі складами та головами постійних депутатських комісій. Міський голова висловив бажання бути присутнім на організаційних засіданнях усіх комісій.

Швидко депутати проголосували останні два питання порядку денного. Так, одностайно ухвалили присвоєння Коломийському міському голові від 19 листопада 2010 р. 7 рангу посадової особи місцевого самоврядування в межах ІІІ категорії посад. А також депутати підтримали рішення про оплату праці міського голови і працівників виконавчих органів міської ради.

Порядок денний було вичерпано, й Ігор Слюзар оголосив І сесію Коломийської міської радиVI скликання закритою.

Автор: Віта БОЙЧУК