друкувати


Славек і Славко - талісмани ЄВРО-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-04 03:04:35

За результатами голосування, в якому взяли участь майже 40 тисяч уболівальників, талісманами ЄВРО-2012 стали Славек і Славко. Їхні імена були названі у суботу в Києві.

У суботу, 4 грудня, у Києві були оголошені офіційні імена талісманів ЄВРО-2012. За результатами голосування, в якому взяли участь 39233 уболівальника, ними стали Славек і Славко.


Славек і Славко отримали 56% голосів, з великим відривом випередивши інші дуети імен - Шємко і Стрімко та Клемек і Ладко. Голосування, що тривало два тижні, відбувалося на офіційному сайті УЄФА - UEFA.com, в українських та польських мережах McDonald's і протягом турне талісманів у восьми містах-господарях.

Отже, Славек і Славко перейняли естафету в близнюків Трікса і Флікса, які були талісманами ЄВРО-2008 в Австрії та Швейцарії.

Результати голосування
Славек і Славко - 56%
Шємко і Стрімко - 29%
Клемек і Ладко - 15%

Член Виконавчого комітету УЄФА, представник президента УЄФА в проекті ЄВРО-2012 Франтішек Лаурінець зробив офіційну заяву для високопоставлених осіб і представників ЗМІ в київському готелі "Інтерконтиненталь": "Вважаю, талісмани дуже гарно популяризуватимуть приймаючі країни. Вони такі ж молоді та енергійні, як Україна та Польща".

Урочисту церемонію також відвідали президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников, представники приймаючих міст, а колишній наставник національної збірної України Олексій Михайличенко був представлений як друг ЄВРО-2012.

Директор турніру в Україні Маркіян Лубківський підкреслив, що Київ, Донецьк, Львів і Харків будуть готові гідно прийняти чемпіонат. "Наш головний ворог - час, але я впевнений, що ми впораємося із усіма труднощами, - сказав він. - Турнір у надійних руках!"

Джерело: UEFA.com