друкувати


«Електронне око» почало з’являтись у спальних кварталах Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-04 10:25:54

6 камер відеоспостереження поставили у дворах спальних районів Івано-Франківська представники телекомунікаційної компанії “U-team”. Про це вчора під час прес-конференції говорив директор компанії Тарас Гурик.

З його слів, встановлення зазначених камер є початком реалізації програми «Безпечне місто», ініційованої компанією для покращення криміногенної обстановки в обласному центрі Прикарпаття. «Безпечне місто, – розповідає пан Гурик, – це великий комплекс заходів, спрямований на покращення умов життя, поінформованості, безпеки мешканців нашого міста. Враховуючи, що наша компанія присутня на 80% території Івано-Франківська, ми маємо змогу брати в цьому комплексі найактивнішу участь». Перші шість камер працюють сьогодні в тестовому режимі у спальних кварталах в районі вулиць Паркової і Молодіжної. Проте вже найближчим часом планується значно розширити сферу реалізації проекту. При цьому компанія готова не тільки встановлювати камери, які самі по собі є досить дороговартісні (Найпростіша ІР-камера, зі слів інженерів компанії, коштує від 5 тисяч гривен, а ціна багатофункціональних систем доходить до 2-3 тисяч доларів), а й надавати власні телекомунікаційні мережі іншим зацікавленим у реалізації програми структурам: органам влади і місцевого самоврядування, правоохоронним структурам, підприємствам.

На сьогоднішній день івано-франківські правоохоронці визначили 18 місць найбільшого скупчення людей і зберігання товарно-матеріальних цінностей, які підлягають першочерговому обладнанню системами відеоспостереження. Зі слів начальника управління громадської безпеки УМВС в Івано-Франківській баласті майора міліції Олександра Петріва, планується встановити тут дорогі відеокамери купольного типу. Як стверджує пан Гурик, в разі наявності або власних, або грантових коштів, або ж надходження допомоги з місцевого бюджету його компанія згодна взятись за цю роботу.

Автор: Сергій БІЛИЙ