друкувати


Відбулося 2 пленарне засідання І сесії Коломийської міськради VI скликання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-01 12:40:18

У вівторок, 30 листопада, у сесійній залі міської ради відбулося друге пленарне засідання І сесії Коломийської міської ради VI скликання під головуванням Ігоря Слюзара.

У залі були присутні Михайло Негрич, голова Коломийської РДА; Юрій Романюк та Михайло Андрусяк, депутати Івано-Франківської обласної ради; працівники відділів й управлінь міської ради; представники громадських організацій міста.

Перед початком роботи сесії депутатське посвідчення отримав Василь Назарук, після чого Ігор Слюзар оголосив, що згідно з регламентом 30 хвилин відводять на депутатські запити.

Із запитами виступили 8 депутатів. Більшість із них були про благоустрій, покращення стану вулиць міста, окремих житлових будинків, як-от ремонт вхідних дашків над під’їздами чи усунення підтікання. Порушені були також питання контролю використання коштів, які виділяють на харчування в школах міста, на облаштування міського озера. Один із запитів містив звернення від Коломийського комітету захисту України – йшлося про введення до кожної з депутатських комісій та виконавчого комітету представників громади міста з дорадчим голосом.

Перейшовши до порядку денного, Ігор Слюзар оголосив заплановані до розгляду питання: про обрання секретаря міської ради; про затвердження заступників міського голови і керуючого справами виконавчого комітету; про утворення виконавчого комітету; утворення постійних комісій міської ради, призначення їхніх голів.

За порядок денний проголосували одноголосно 49 депутатів. Розглянули цього дня тільки питання обрання секретаря міськради. Згідно із Законом «Про місцеве самоврядування» кандидатуру на посаду секретаря подав міський голова.

Під час обговорення кандидатури Володимира Тарновецького депутати висловлювалися щодо його здатності об’єднати депутатів та забезпечити спільну ефективну роботу. Думки розділилися, й частина депутатів, зокрема фракція «За зміни в Коломиї» оголосила про рішення не брати участь у голосуванні. Голова фракції Любомир Глушков обгрунтував відмову тим, що пропозиції їхньої фракції не беруть до уваги, що перешкоджає спільній роботі депутатського корпусу.

Тим часом лічильна комісія зібралася на засідання для підготовки  таємного голосування, і слово надали представникам громади міста – Любомиру Грабцю від Коломийського комітету захисту України та Ользі Вітенко від громадської ради.

Громада стурбована протистоянням у міській раді, свідком якого стала після першого пленарного засідання, зазначив Л. Грабець. Слід нагадати депутатам про обов’язки, які вони мають перед коломиянами. На початковому етапі роботи новообраної міської ради члени комітету захисту України підтримують починання міського голови й депутатського корпусу, навіть якщо вони не згідні з окремими кандидатурами від Ігоря Слюзара. Наразі необхідно надати можливість міському голові організувати роботу міської влади заради забезпечення життєдіяльності міста. При цьому йому слід бути готовим через певний час звітувати перед громадою про хід роботи, додав пан Грабець.

Про необхідність об’єднатися та розпочати працю задля громадських інтересів нагадала депутатам міської ради й Ольга Вітенко від громадської ради. Надалі громада не залишатиметься осторонь роботи міської ради й буде присутня на всіх сесійних засіданнях, оголосила вона. Наразі голова міста має кредит довіри, але не слід забувати про відповідальність перед громадою.

Ігор Слюзар зазначив, що вже відгукнувся на звернення громадської ради, адже 2 осіб від громади буде включено до виконавчого комітету, а особистим радником із гуманітарних питань міський голова запросив о. Зиновія Карася.

Після цього 30 хвилин тривало таємне голосування щодо кандидатури на посаду секретаря міської ради. У ньому взяли участь 25 депутатів та міський голова. Кандидатура В. Тарновецького не набрала достатню кількість голосів – 24 депутати проголосували «за», 2 – «проти».

Наступним питанням порядку денного було обрання 4 заступників міського голови й керуючого справами виконкому. Ігор Слюзав вніс пропозицію поіменного голосування з цього питання. У результаті залу засідань покинули депутати фракцій, які наполягали на таємному голосуванні, – фракції політичних партій «Фронт змін», «Батьківщина» та «Свобода».

На цьому Ігор Слюзар оголосив закриття другого пленарного засідання першої сесії міської ради VI скликання, оскільки через недостатню кількість депутатів засідання було неправочинним.

Автор: Віта БОЙЧУК