друкувати


В Коломиї побував віртуоз-скрипаль Василь Попадюк з Америки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-29 05:45:47

У суботу, 27 листопада 2010 року, в Народному домі м.Коломиї всесвітньовідомий скрипаль-віртуоз Василь Попадюк зібрав величезну аудиторію: вдячна публіка йому аплодувала стоячи.

У Європі його називають живим нервом, у США – Золотою скрипкою, а у Канаді – сучасним Паганіні. Київський віртуоз-скрипаль Василь Попадюк знаний півсвітові. Українським талантом захоплюються перші особи іноземних держав, дипломати й бізнесмени, багаті й знамениті, досвідчені музиканти, колеги й прості слухачі.

Запрошені мали змогу насолодитися специфічним жанром, почути класичну, слов’янську, фольклорну, циганську, популярну музику і джаз. Справді-бо, його композиції неповторні. Та до душі авторові найбільше гуцульська музика. Тож зі сцени линули милозвучні національні мелодії.

До слова, народився Василь у Львові, а артистичній родині 1966 року. Того ж року переїхали до Києва. Батько Василь Попадюк – гуцул, родом з Мишина Коломийського району – народний артист Державного академічного хору ім. Григорія Верьовки, керівник знаменитих "Троїстих музик", об’їздив з гастролями увесь світ. У Коломиї його іменем названа вулиця. Помер на 51-му році життя.

Його сьогоднішній репертуар і стиль називають World Music. Багатогранна творчість Василя зачарувала коломиян. Концерт вдався на славу.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА