друкувати


М.Вишиванюк: Ми завжди будемо засуджувати сталінський режим

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-26 04:30:02

25 листопада з ініціативи дирекції Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника в Івано-Франківську проведено поминальні заходи до Дня пам′яті жертв голодоморів.

До численних учасників жалобної акції приєдналися вихованці Інституту історії і політології, філософського факультету та факультету фізичного виховання.

О 16.30 на багатолюдному Вічевому майдані відбулася демонстрація документального фільму «Голодомор 1932-1933рр» і кліпу Оксани Білозір «Свіча».

З вишитими рушниками, колосками збіжжя і запаленими свічками у руках жалобна хода студентів, викладачів Стефаниківського вишу та небайдужих іванофранківців пройшла вулицею Незалежності, до символічного Хреста Меморіального скверу, де священики відправили панахиду за «невинно убієнними жертвами голодоморів».

Як зазначив директор Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника професор Володимир Великочий, проведенню поминальної акції посприяли мерія Івано-Франківська та обласна державна адміністрація, розуміючи, що ці скорботні дні мають об′єднувати весь український народ – владу, громадсько-політичні сили, всіх громадян навколо вшанування пам′яті загиблих від голоду».

«Гідно вшанувати пам′ять жертв загальнонаціональної трагедії, голодоморів - таке доручення дав керівникам регіональних державних адміністрацій Президент України, - зазначає голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. - Віктор Янукович акцентує увагу на моральному обов′язку держави і суспільства, і наголошує: «Голодомор - це жахлива сторінка в історії українського народу, це катастрофа планетарного масштабу, тому цими днями весь український народ глибоко сумує за мільйонами загиблих співвітчизників».

«Ми завжди будемо засуджувати сталінський режим, який вчинив цей злочин. Ми висловлюємо співчуття всім народам, що в ті роки постраждали від злочинів тоталітаризму», - йдеться у листі з Адміністрації Президента України за підписом заступника Глави Президентської адміністрації Ганни Герман.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА