друкувати


У Коломийському районі вручено відзнаки матерям-героїням

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-26 10:30:04

Відповідно до Закону України "Про державні нагороди" та Указу Президента України почесне звання "Мати-героїня" є державною нагородою за видатні заслуги перед Україною.

Почесне звання "Мати-героїня" присвоюються жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі і усиновлених, враховуючи вагомий особистий внесок матері у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування у дітей високих духовних та моральних якостей.

Влада всебічно піклується про багатодітні сім’ї. У 2010 році розмір виплати зріс з 6 тис 690 грн до 8 тис 690 грн.

25 листопада 2010 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулося урочисте вручення посвідчень та медалей жінкам, яким присвоєно звання "Мати-героїня".

З вітальним словом виступила заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, вручила посвідчення та медалі й побажала міцного здоров’я, благополуччя й злагоди в сім’ях.

Відзнаки отримали тридцять матерів, які матимуть змогу користуватися пільгами й отримувати відповідні виплати.

Для отримання винагороди жінка, якій присвоєно звання "Мати-героїня" або уповноважена особа повинна подати до управління праці та соціального захисту населення подати заяву про виплату винагороди, копію паспорта, копію посвідчення "Мати-героїня". Уповноважена особа подає нотаріально засвідчений документ, що підтверджує право представляти "Матір-героїню".

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА