друкувати


Перший постріл новобранців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-26 10:30:22

52 новобранці 197-ї авіаційної бази успішно виконали перші в своєму житті стрільби з автомата Калашникова.

- Однією з ознак чоловіка завжди було його уміння володіти зброєю, - наголошує командир роти молодого поповнення майор Мар’ян Булига. – Кожен військовослужбовець перед тим, як скласти Присягу на вірність народу України, мусить виконати вправу зі стрільби, відчути свій автомат в дії та й, зрештою, це для багатьох є тієї відправною точкою у свідомості, з якої власне і розпочинається служба.

До виконання стрільб у частині готувались ретельно. Справа в тому, що дуже багато солдатів, які прибули сюди, під час навчання у школі з предмету «Основи захисту Вітчизни» не стріляли з автомата. Тому перед тим, як вивести молодих військовослужбовців на вогневий рубіж, офіцери частини провели з новобранцями ґрунтовну теоретичну підготовку, навчили складанню та розкладанню автомата, його обслуговуванню.

Перед початком стрільб новобранці виконали марш-кидок у кілька кілометрів до полігону. До честі сказати, ніхто з них не скористався послугами медичного автомобіля, який був напоготові підібрати тих, хто втомився або натер ноги. Перед початком стрільби керівники на вогневому рубежі провели пристрілку автоматів, а кожному солдату видали магазин, споряджений шістьма бойовими набоями. І хоча всі хлопці дуже старались влучити в мішені бодай би раз, це вдавалось не кожному.

Наступні стрільби молодих солдатів вже на залік будуть проводитись через два тижні, після того, як їх розподілять по підрозділах.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України