друкувати


Спортсмен з Івано-Франківська А.Махновський став чемпіоном світу з гирьового спорту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-24 02:30:54

Спортсмен з Івано-Франківська Андрій Махновський став чемпіоном світу з гирьового спорту. Чемпіонат, що відбувся у Фінляндії, проходив під егідою Всесвітнього союзу гирьового спорту.

Наш гирьовик здобув перемогу у найпрестижнішій ваговій категорії понад 105 кг. Про свій виступ Андрій Махновський розповів кореспонденту sport.if.ua.

За словами спортсмена, на цьому змаганні його основним конкурентом був Сергій Бутаков з російського Омська. Минулого року на чемпіонаті світу в Талліні іванофранківець поступився йому на один бал. З того часу Махновський вів напружену підготовку. "Я весь рік уважно слідкував результатами Бутакова, — розповідає наш гирьовик. — Сам же не показував своїх справжніх можливостей. Навіть на недавньому міжнародному турнірі я свідомо виступив не на повну силу, щоб суперник не міг приготуватися до змагання зі мною".

І ось прийшов час чемпіонату світу у Фінляндії. В класичній вправі (підйом двох гирь по 32 кг) Махновський за 10 хвилин підняв гирі 122 рази. Бутаков показав такий самий результат. У ривку (підйом однієї гирі однією рукою) іванофранківець набрав 152 бали, а росіянин лише 130, — золото чемпіонату світу додому повіз Махновський.

Тепер він націлений на світовий форум, який запланований наступного року в Нью-Йорку. Тренується Андрій Махновський у досвідченого спеціаліста Ярослава Соколенка.