друкувати


На Коломийщині звучатиме Шевченкове слово

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-24 11:00:08

На виконання Указу Президента України від 30.09.2010 року "Про міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка", наказу Міносвіти і науки від 26.10.2010 року "Про проведення міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка", відповідно до положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом МОНУ, та Умов проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2010/2011 н.р., затвердженого зазначеним вище наказом, наказу головного управління освіти і науки від 9.11.2010 р. "Про проведення міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" з метою підвищення рівня загальної мовної культури молодого покоління українців і в рамках підготовки до відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, начальник відділу освіти Коломийської районної державної адміністрації Мирослав Бодейчук видав наказ, згідно з яким належить провести у 2010-11 навчальному році І Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської молоді імені Тараса Шевченка (для учнів 5-11 класів).

І етап конкурсу відбудеться 30 листопада ц.р. у загальноосвітніх навчальних закладах. ІІ етап районного конкурсу призначено на 9 грудня ц.р. для учнів загальноосвітніх закладів.

В організації та проведенні конкурсу належить керуватися умовами Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2010-11 н.р., затвердженими наказом МОНУ. Оргкомітети та журі мають розробити завдання на І етап конкурсу. Фінансування витрат на проведення І-ІІ етапів конкурсу здійснюватиметься за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів та коштів навчальних закладів, до цього можуть долучитися юридичні та фізичні особи. За їх бажанням переможців нагородять іменними преміями та подарунками. Переможці І та ІІ етапів конкурсу нагороджуються відповідними дипломами. Контроль за виконанням наказу покладено на завідувачку метод центру відділу освіти Г.Микитюк та методиста методцетру Г.Мочернюк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА